Feesten op Curaçao

Fuikdag

Elke eerste zondag van het nieuwe jaar.

Fuikdag is het grootste, ongeorganiseerde drijvende feest van het Caribisch gebied waar je moet zijn! Er komen altijd veel mensen op af. Ook toeristen en bewoners van de omliggende eilanden. Het feest wordt gevierd in de Fuikbaai. Deze baai is alleen per boot toegankelijk. Zorg er dus voor dat je op tijd een boot huurt of een kaartje voor een georganiseerde tour boot koopt.

Carnaval

Elke februari van het jaar.

Het populairste langdurige feest van Curaçao. Kleurrijke outfits, heerlijk muziek (Tumba) en de prachtigste parades zoals onder andere de Kinder Carnaval, de Tiener Parade en de Grand Marcha (De grote optocht). Geweldig om een keer mee te maken.

Koningsdag

Koningsdag wordt, net als in Nederland, groot gevierd, maar dan heerlijk in de zon. Overdag zijn de winkels in Punda en Pietermaai open en geven hoge kortingen. Voor de kinderen zijn er oudhollandse spelletjes en er zijn veel eettentjes. In de middag is er veel muziek en kan er tot ’s avonds laat gefeest worden.

Oud & Nieuw

Net zoals met Koningsdag is Pietermaai the place to be met Oud & Nieuw. Tussen 13:00 en 14:00 loopt de wijk vol met mensen om bij het afsteken van de traditionele pagara te zijn. Hierna wordt ook het Nederlandse 00:00 gevierd met vuurwerk en muziek. Om 00:00 Curaçaose tijd kun je vanaf de Pondjesbrug kijken naar een prachtige vuurwerkshow. Veel mensen gaan hierna door naar een van de feesten op Mambo Beach of Jan Thiel.

Op nieuwjaardag is de nieuwjaar duik bij Zanzibar een hoogtepunt.