Klein Curacao

Op een kleine 2 uurtjes varen ten zuid-oosten van Curaçao ligt het kleine zusje: Klein Curaçao.

Dichter bij een onbewoond eiland en het echte gevoel van hoe het vroeger geweest moet zijn in de Caribbean kun je bijna niet komen.

Een paar hutjes van lokale vissers, een vuurtoren en een scheepswrak en verder kilometers ongerept Bounty-strand zoals je die eigenlijk alleen maar in de reisgidsen ziet..

Op de trip er naartoe word je vaak al begeleid door dolfijnen die voor en naast de boot meezwemmen en hun kunsten vertonen en tussen mei en augustus kun je baby zeeschildpadden zien die zich een weg banen van het zandstrand naar de oceaan.

Er is slechts één enkele strandtent die voor schaduw zorgt en waar je tijdens een boat trip goed verzorgd wordt met koude drankjes, hete hapjes en schone toiletten. De buffetten die er tijdens de lunch geserveerd worden zijn een attractie op zich, met veel soorten vlees, diverse salades en brood, en hier hoort natuurlijk een open bar bij met veel soorten alcoholische en non-alcoholische versnaperingen.

Een paar minuten lopen en je waant je alleen op de wereld en is er geen enkel teken van beschaving meer te ontdekken. Maar geen angst: verdwalen kan niet want het eiland is maar 1,7 km2 groot.

Klein Curaçao is een perfecte plaats om tot rust te komen, te snorkelen en duiken in de glasheldere zee met zijn spectaculaire koraalriffen of gezellig met een groep te genieten van een dagje echt helemaal er uit.

Klein Curaçao biedt echt voor iedereen iets unieks: verlaten stranden, gezelligheid in de strandhut, perfecte plekken om te duiken en snorkelen en ontmoetingen met zeeschildpadden en dolfijnen.
Een soort vakantie tijdens je vakantie en dat allemaal vlak voor de kust van Curaçao.