Parachute Springen Curacao / Skydive Curacao

Voor de liefhebbers van echt extreme sporten is er natuurlijk ook op Curaçao de ultieme belevenis te ervaren: sky diving.

Eerst is er een uitgebreide instructie met alle gelegenheid om vragen te stellen. Wanneer dat achter de rug is vertrek je naar vliegveld Hato, waar eerst een uitgebreide inspectie van alle apparatuur plaatsvindt. Alle gebruikte apparatuur is van Noord-Amerikaanse makelij om de uiterste veiligheid te garanderen.

Daarna stijg je op met een Cessna C-182 naar je ideale spronghoogte. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

En dan….. de sprong en de sensatie om van 10.000 voet hoogte de vlucht naar beneden (ongeveer 35 seconden en dat is langer dan je denkt) te beleven en hierna de serene rust van het omlaag zweven terwijl je ongeveer 5 minuten lang alle gelegenheid hebt om het schitterende eiland van boven te bekijken. Dit alles uiteraard vergezeld van een ervaren instructeur. De meeste instructeurs hebben ruim 20 jaar ervaring en meer sprongen achter de rug dan je kunt tellen. Gemiddeld 1500 per persoon, dus ben je in veilige handen.

Natuurlijk worden er van dit avontuur foto’s en een video gemaakt en die worden meteen na de landing netjes ge-edit en die krijg je mee op een USB-stick zodat je dit unieke avontuur thuis aan iedereen kunt laten zien en opnieuw kunt beleven.

Al met al is dit een unieke ervaring die zeker niet elke bezoeker van het eiland zal meemaken en het wordt een herinnering die je je leven lang bij je zult dragen.