Scooter Huren Curacao

De meeste bezoekers van Curaçao huren een auto, omdat het openbaar vervoer…tja…hoe zullen we het zeggen…niet echt is wat we gewend zijn.

Een auto is natuurlijk geweldig maar vanuit een auto zie je lang niet alles van het eiland wat je zou willen zien en kom je ook niet op alle plaatsen die je eigenlijk wel zou willen bezoeken.

Een scooter is dan ideaal. Voor een dag, een week of je hele vakantie!

Scooters zijn perfect om het eiland op je gemakje te ontdekken en je kunt makkelijk gewoon ergens even stilstaan om het schitterende landschap en het uitzicht in je op te nemen.

Waar auto’s of busjes moeten stoppen kun je met een scooter vaak nog een stuk dichterbij komen en dat is natuurlijk een onbetaalbaar voordeel.
En ja, ook op Curaçao kennen we een ochtend- en avondspits en met een scooter rijd je die gewoon lachend voorbij.

Er zijn veel soorten scooters te huur en daardoor moet er wel nagedacht worden over de keuze. Er zijn ook veel verschillen in prijs en –niet onbelangrijk- service.

Over het algemeen zijn de scooters goed onderhouden maar er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, en dan wil je niet in de kou staan. Of in de hitte…

De betere bedrijven leveren gratis bij de verhuur een slot en een helm en zijn WA verzekerd.

Er wordt wel aangeraden om alleen een scooter te huren wanneer je ervaring hebt met dit vervoermiddel want de gemiddelde automobilist op Curaçao is niet echt gewend aan scooters en let dus

minder op deze medeweggebruikers dan normaal.

Voor een scooter tot 50 cc heb je op Curaçao géén rijbewijs nodig, maar moet je wel minimaal 16 jaar oud zijn.

Voor alle scooters met meer dan 50 cc moet een motorrijbewijs overlegd worden.