Stranden Curacao

Curaçao is maar een klein eiland, maar zoveel schitterende stranden vlak bij elkaar, dat maakt het echt tot een unieke vakantiebestemming.
We zullen er een paar voor u uitlichten, maar vergeet niet dat er meer dan 20 zijn!

Bijna iedereen is wel bekend met Mambo Beach en het strand van Jan Thiel. Beide zijn voorzien van winkels, eetgelegenheden en bars zodat het de strandganger aan absoluut niets ontbreekt. Schaduw in overvloed zodat onze tere Hollandse huidjes langzaam aan de tropische zon kunnen wennen.

Ideaal voor de snorkel- en duikliefhebbers is Playa Lagun. Onder water is het haast nog mooier dan er boven en dat zegt veel want zoals bijna alle stranden van Curaçao is de natuur hier ongelooflijk mooi.

Een van de allermooiste stranden is Grote Knip. Schitterend wit zand, diep blauw water en echt het soort strand waarvoor je een ticket boekt. In de weekends is het druk dus kom op tijd.
Minder bekend maar wel de moeite waard is het strand van Daaibooi. Meer basic en daardoor meestal wat rustiger, maar er is een bar en er is wifi en het water is ondiep zodat snorkelaars een geweldige dag kunnen hebben.

Playa Piskado, een klein strand, is sinds kort erg in trek omdat er zeeschildpadden zwemmen die je van dichtbij kunt bewonderen. Een unieke ervaring!

Een van de kleinere maar zeer modern uitgeruste stranden is Kokomo. Bekend om de optredens op zondag en het happy hour is ook dit een strand dat zeker niet gemist mag worden.

Dan nog een strand dat bij de mooiste ter wereld hoort: Cas Abou. Wit zand, palmen, het mooiste water van Curaçao en een indrukwekkend koraalrif dat veel snorkelaars aantrekt en ook aan de verwende reiziger is gedacht: toiletten, douches, bar, restaurant: alles aanwezig.

Zo ziet u: keus in overvloed en er is een strand voor elke smaak.

Overzicht:

Jan Thiel Beach

Mambo Beach

Blue Bay

Kokomo Beach

Daaibooi Beach

Playa Porto Marie

Cas Abou

Santa Cruz

Playa Lagun

Playa Jeremi

Kleine Knip

Grote Knip

Playa Forti


Playa Grandi

Playa Kalki